Celem głównym działania jest podniesienie poziomu wiedzy Członków KGW na temat produktów i dań regionalnych charakterystycznych dla poszczególnych powiatów województwa warmińsko-mazurskiego, edukacja na temat metod przetwarzania, produkcji i konserwowania żywności zgodnie z zasadą Zero Waste oraz przedstawienie min. 5 propozycji produktów/potraw do wpisania na „Listę Produktów Tradycyjnych”.
W najbliższy weekend odwiedzimy:
POWIAT OSTRÓDZKI
22.03.24 r. (piątek) – godz. 16.00-19.00 - siedziba KGW Warlity Wielkie k. Ostródy
POWIAT OLSZTYŃSKI
23.03.24 r. (sobota) – godz. 10.00-14.00 - siedziba KGW w Gadach
POWIAT SZCZYCIEŃSKI
23.03.24 r. (sobota) – godz. 16.00-19.00 - miejsce Nowe Gizewo (świetlica wiejska), KGW Kamionkowy Kociołek
POWIAT MRĄGOWSKI
24.03.24 r. (niedziela) – godz. 11.00-14.00 - @KGW Woźniczanki w Woźnicach k. Mikołajek
POWIAT PISKI
24.03.24 r. (niedziela) – godz. 16.00- 19.00 – KGW w Liskach k. Pisza
Max. liczba uczestników jednego warsztatu – 16 osób (4 osoby/KGW)
ZAPISY: wyślij maila na adres [email protected] wpisując w tytule AKADEMIA SMAKÓW a w treści:
- nazwę koła
- ilość osób
- nazwę powiatu
Termin zgłoszeń upływa 21 marca (czwartek) lub do wyczerpania miejsc
Szczegółowych informacji udziela Wykonawca Zmokła Kura Studio Kulinarne pod numerem telefonu +48 502 090 507
Kolejne warsztaty odbędą się:
5-7.04.24 r. w powiatach: elbląskim, iławskim, nowomiejskim, działdowskim, nidzickim
19-21.04.24 r w powiatach: braniewskim, lidzbarskim, bartoszyckim, kętrzyńskim, węgorzewskim
27-28.04.24 r. w powiatach: gołdapskim, giżyckim, oleckim, ełckim
Sfinansowano ze środków Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Napisz komentarz
Komentarze